Egentlig begynte det hele som et eventyr. En pioner som bygde opp sin egen bilforretning i Kristiania nesten før noen ante hva en bil var, og så fikk han en pioner til inn i forretningen sin - og så, etter et års tid og en forretning som gikk så det suste, ga han bort det hele til sin nyansatte. Og dermed ble Kolberg, Caspary & Co stiftet. Den 27. desember 1906. Ingeniør F. Hiorth var en brilliant industribygger – ikke utvikler. Han var en bygger! Han tegnet, designet og planla store industrianlegg. Vi ville kanskje i dag betegnet hans virksomhet som «cutting edge». Derfor var det kanskje ikke så underlig at han ble interessert i den nye bilen når den kom på starten av det forrige århundre. I 1904 rekrutterte Hiorth den unge ingeniør Kolberg til sin Automobilforretning, og Kolberg tok raskt over mer av styringen og det hele ble etter kort tid overlatt ham. I 1907 kom den tysk utdannede J. de Caspary inn i selskapet, og i 1907 skiftet selskapet navnet til Kolberg, Caspary & Co.

Et stort antall biler ble solgt på den tiden, og en nabo i Kirkegaten visste hvor han skulle gå for å skaffe seg en forhandler for biler. Naboen drev med jernvarer og med agenturer som Colt og Gilette, og hadde tilfeldigvis tre amerikanske Cadillacs han mottok fra Amerika. Disse fikk Kolberg overta, og han solgte dem med 2,5% i profitt. Denne naboen var Berthel O. Steen, som dermed synes å ha oppdaget forretningsmulighetene og begynte selv som bilimportør etter dette – og resten er en lang historie….

   

Bilde1_test_2.png

  Stifterne, Kristian Kolberg og Joseph de Caspary

Bilde2.png

Norges første ambulanse, en fransk Berliet levert av Kolberg, Caspary & Co til Oslo Kommunale Lægevakt i 1914.

Kolberg Caspary Lautom AS (KCL) er i dag en av landets ledende importører innen flere bransjer og markeder. Selskapet ble etablert i 1906 og er med dette det eldste bilfirmaet i Norge. Da var navnet Kolberg, Caspary & Co, og våre røtter går helt tilbake til Norges aller første bilsalg. I 1973 ble Torleif S. Korneliussen AS fusjonert inn, og siden den gang har andre selskap også blitt innlemmet. I 2005 fusjonerte det da 80 år gamle industriselskapet Lauritzen & Thommessen (Lautom) og Kolberg, Caspary Maskin AS. Dette gav oss et meget slagkraftig selskap med tyngde både innenfor bilbransje og industri.

Vi er stolte av at vårt selskap er helnorsk og privat eiet. Vi er fremgangsrike i konkurranseintensive markeder som i all hovedsak er drevet av større aktører på utenlandske hender. KCL går motstrøms, og har all sin virksomhet på Norske hender, i Norge og med Norge som hjemmemarked.

KCL er «Det norske alternativ»

KCL setter kvalitet i høysetet. Alle våre produkter er kvalitetsprodukter fra kjente produsenter og merkevarer. Vi er en frittstående importør og grossist, noe som sikrer våre kunder et meget bredt vareutvalg av høy kvalitet og til konkurransedyktige betingelser. Vår strategi og stilling gjør også at større varehandelskjeder i Norge er våre kunder, uten å være i konflikt eller konkurranse med seg selv.

Selskapet er medlem av Grønt Punkt og er ISO 9001 godkjent. Vi har kontinuerlige forsknings- og utviklingsprosjekter for å til enhver tid møte fremtiden.

Selskapet omsetter i to hoveddivisjoner - Bil og Industri.

Våre hovedsegmenter er;

  • Offshore
  • Mekanisk industri
  • Bilbransje
  • Bygg og anlegg
  • Konsument og Handelsvarer

Selskapet importerer, markedsfører og distribuerer bilutstyr og slitedeler, håndverktøy, industriverktøy, smøre, olje og verksteds utstyr, bygg- og anleggsprodukter, hydraulikk komponenter og skreddersydde hydraulikkapplikasjoner.

Produktporteføljene består av verdensomspennende merkevarer.

Ved siden av å tilby en rekke kvalitets produkter til ulike formål, har selskapet også dyktige medarbeidere som besitter den nødvendige kunnskap om dem. Dette for å kunne tilby kundene en best mulig service, både før og etter en handel.

KCL har over 50 års erfaring som leverandør av komplette hydraulikkaggregater og er en av markedets mest komplette komponentleverandører. Selskapets eksperter besitter høy fagkunnskap og lang erfaring, og har markedets bredeste sortiment, i tillegg til å tilby skreddersøm på applikasjons nivå.

Spør oss - vi har det eller lager det!

Forretningside:

"Forenkle og løse kundebehovene i bil, industri og anlegg, med merkevarer, salg, service og kompetanse"

Vi er synonymt med:

Stor fagkunnskap

Profesjonelt og spisset salg

Høy produktkvalitet

Høy servicegrad

Høyteknologisk og Grønt Logistikksenter

Selskapet flyttet i 2019 til nye og topp moderne lokaler på Tverrmyra 7 på Skoppum i Horten. Vårt logistikksenter har kontorer, lager og produksjon under ett tak. Vårt totale areal er på drøye 11 000 kvadratmeter. Vi har et topp moderne lagerstyringssystem med nye vareheiser og lagringskapasitet i disse tilsvarende 7 000 kvadratmeter effektivt i høyden.

Driftsbygningen er totalt sett så energieffektiv det er mulig å få, med 2 000 kvadratmeter med solcellepaneler på taket og 28 brønner til jord som gir utvekslingsenergi til varme og kjøling. Enovas energiattest dokumenterer enegrimerke A.

Bilde3.png

Solcellepaneler på taket av driftsbygget.

Våre grønne og fremtidsrettede investeringer gjør at kostnadene holdes nede, miljøet spares og at selskapet større deler av døgnet er energiproduserende.

Se vår video om vårt effektive driftssenter på Skoppum: