Samoa og KCL for fremtiden

SAMOA designer og produserer pumper, volummålere, reguleringsventiler, elektroniske komponenter for væskehåndteringssystemer, slangetromler og tilbehør. Produktene brukes hovedsakelig til overføring, dosering og gjenvinning av væsker med forskjellige viskositetsgrader. SAMOA skiller seg ut gjennom sin avdeling for forskning og utvikling, som er i forkant innen utviklingen av pneumatiske pumper og systemer for væskemåling, kontroll og styring. Siden 1958 har SAMOA stått for produktutvikling med nyskapende teknologiske konsepter, og dermed effektive, funksjonelle og driftssikre produkter. I dag eksporteres Samoa-produkter til over 100 land verden over og KCL er stolte av å ha distribuert disse i det norske markedet i over 30 år. Vi kan med dette levere de ypperste og mest reliable systemene for alle typer olje- og væskestyringsanlegg – samt levere hele verkstedets innhold fra planleggingsfase til ferdig verksted med den høyeste kvalitet.

Les mer om Samoa sine løsninger HER

Oljestyringsanlegg / fluid management

Om din bedrift har vurdert, eller allerede har oljer og andre væsker lagret i bulk/tank, så er det i dagens marked viktigere enn noen gang å ha kontroll på lagerbeholdningen. Tapt beholdning er tapt avkastning. Eliminer svinn av dine oljer og væsker, og få full kontroll med NEXU® fra SAMOA og KCL. En investering i et moderne anlegg for væskehåndtering vil gi direkte besparelser og netto resultater i løpet av svært kort tid.

U-net og U-track

Hovedkomponenten i NEXU® er U-net. En dedikert PC som styrer kommunikasjonen og funksjonene i systemet og inkluderer programvaren U-track med brukerlisenser. U-net kommuniserer med-og administrerer alle NEXU-komponenter gjennom en dedikert CAN bus, eller trådløst over Wi-Fi. U-track er en kraftig webtjenestebasert programpakke som gir full kontroll over væskebruk-/uttak og tankbeholdninger. Programmet kan også kommunisere/eksportere væsketransaksjoner direkte inn på arbeidsordre i de aller fleste fakturasystemer. Når U-net er koblet til det lokale nettverket, vil man kunne ha tilgang til U-track fra alle PC’er, smarttelefoner, nettbrett etc. i samme nettverk.

Spesifikasjoner:

  • intel 2,4 GHz prosessor.
  • 4GB RAM
  • 64 GB lagringskapasitet
  • Én Ethernet-port, én UART seriell port (RS232), én HDMI-port, fire
  • USB-porter og to CAN-busporter (inngang/utgang)
  • Transformator 110-240V AC - 5V DC inkludert
U-dat

U-dat består av 7" touchskjerm og fullt QUERTY-tastatur og er ofte den raskeste veien til tapping av væsker og generell systeminformasjon. Man kan få tilgang gjennom PIN-kode eller den innebygde RFID-leseren.

I tillegg huser U-dat en strømforsyning for inntil 8 solenoidventiler samtidig, og kan kommunisere gjennom CAN bus, eller Wi-Fi.

Uvalve

Uvalve er vår mest brukte måleenhet, og kan måle de aller fleste typer olje eller frostvæske. Med innebygget solenoidventil, strainer, høy-presisjons væskemåler og stort LED-display. All elektronikk som behøves for å kontrollere egen væskegjennomstrømning- og måling er integrert i samme enhet. Kommuniserer gjennom CAB bus, eller Wi-Fi (Uvalve+) og har Bluetooth for å kunne kobles trådløst til et Uvision slavedisplay. Krever 24V DC strømforsyning fra en U-dat eller Upower enhet.

Umeter

Umeter er en væskemåler med innebygget elektronikk for å kontrollere måleren og en ekstern solenoid. Mer kompakt enn Uvalve, er den optimal i tilfeller der plassen er begrenset, eller om det er ønske om et med skjult/diskret anlegg. Umeter er tilgjengelig i flere materialutførelser i den «våte» delen. Dette gjør måleren motstandsdyktig mot mer aggressive væsker som diesel, AdBlue eller spylervæske.

Kommuniserer gjennom CAN bus og kan leveres med Bluetooth (Umeter+) funksjon for å kobles trådløst til Uvision slavedisplay. Krever 24V DC strømforsyning fra en U-dat eller Upower enhet.

Utank

Utank er en tanknivå-modul som kan settes opp for å kontrollere inntil to tanker. Med tydelig lesbart display og indikatorer kan Utank vise mer eller mindre eksakt antall liter på hver tank.

I et NEXU® system holder Utank konstant kontroll på beholdningen, holder lagerstatusen løpende oppdatert, og kan varsle ved gitte tanknivåer slik at risikoen for å gå tom reduseres maksimalt.

Enheten har uttak for kontroll av solenoider slik at den kan blokkere pumper/hindre tørrkjøring, eller fysisk hindre overfylling av eventuell spilloljetank.

Kontakt oss i dag for et uforpliktende tilbud!


Vegard-M_f.jpg

Vegard Mobråthen

Prod.sjef. Verktøy / Verkstedutstyr og Bygg

+47 907 21 622

vegard.mobrathen@kcl.no

Torbjorn-Trane_f.jpg

Torbjørn Trane

Prod.ansv. Verktøy / Verkstedutstyr

+47 465 41 548

torbjorn.trane@kcl.no

John-Petter_f.jpg

John Petter Rødningsand

KAM Smøre og Oljeanlegg

+47 954 80 942

john.petter.rodningsand@kcl.no