Denne ukens tilbud er avfuktere fra italienske MASTER.

Proff byggavfuktere fra Master, utrustet med rotasjonskompressor, uten tilskuddsvarme

DH62: For romstørrelse opp til 160m³

Kapasitet: Ved 20 °C og 60% RF: 19 l/døgn.

Tilbudspris 8990,-

Førpris 25 164,00 

avfukt700x700.png

Proff byggavfuktere fra Master, utrustet med rotasjonskompressor, uten tilskuddsvarme

DHP65: For romstørrelse opp til 840m³

Kapasitet: Ved 20 °C og 80% RF: 56 l/døgn.

Tilbudspris 9250,-

Førpris 22 269,00

f6d7620995e4b816c865b5f147e24fb6cad19b8be8bcba855f09cb1c5dc0ea82.jpeg

Hvorfor har vi behov for avfukting?

Behovet for effektiv avfukting begrenser seg ikke bare til vannskader, oppføring av bygg, produksjonsprosesser, svømmebasseng, vannverk og andre fuktige steder. Bygninger, verdigjenstanden og mennesker i alle klimatiske områder vil ofte ha nytte av avfukting i andre dagligdags situasjoner.

Uteluften er aldri fullstendig tørr uansett hvor i verden man er. Innendørs er det utallige faktorer som bidrar til en høy relativ fuktighet: Svette fra mennesker, os og damp fra matlaging og bading, fukt fra produksjonsprosesser eller oppbevaring av fuktige varer, selv bygningskonstruksjoner og møbler bidrar til den relative fuktighet i rommet.

Avfukting

Det grunnleggende prinsippet ved avfukting forutsetter at rommet er lukket. Det vil si at vinduer og dører skal holdes lukket så ingen eller meget lite uteluft kommer inn i rommet. Luften sirkulerer kontinuerlig gjennom avfukteren, og fukten kondenseres ut og ledes i en vannbeholder uten varmetap. Helt motsatt den tradisjonelle metode med oppvarming og ventilasjon. Ut over de innlysende fordelene ved det lavere energiforbruket, er avfuktingsprosessen enkel å styre, så lenge rommet forblir lukket.

Oppvarming og ventilasjon

Det lengst kjente prinsippet for å få ned luftens fuktighet bygger på den fysiske kjensgjerningen at varm luft kan inneholde mer vanndamp enn kald luft.

Med denne tradisjonelle metoden suges frisk luft inn i rommet, hvor den varmes opp så den kan ta opp ytterligere vanndamp. Deretter ventileres den fuktige luften bort. Denne prosessen fortsetter inntil de ønskede kondisjoner i rommet er oppnådd.

Tørking ved hjelp av oppvarming og ventilasjon anvendes i stadig mindre grad da det er energikrevende og meget uøkonomisk. Varmen kastes bokstavelig talt ut av vinduet. Den friske luften som suges inn i rommet har også en viss relativ fuktighet, noe som forlenger tørkeprosessen, alt avhengig av årstid, utetemperatur og værforhold.

På grunn av høye energipriser er avfukting i dag den mest brukte tørkemetoden i hele verden.

UKENS TILBUD