Motorolje

Motorolje

Motorolje brukes til smøring av motorens innvendige deler. En god motorolje reduserer friksjon, regulerer varme og avkjøler samtidig som den beskytter motorens mange og verdifulle deler.

Ved bruk av feil motorolje øker risikoen for slitasje og skader i motoren, som i verste fall kan bli kostbare å reparere. Derfor er det viktig å vite hva som er den beste motoroljen til den bilen man har. Dette er ingen enkel oppgave, siden utvalget av motorolje er mye større og vanskeligere å ha oversikt over enn tidligere. For eksempel har både amerikanske API og europeiske ACEA innført flere nye og ulike kvalitetsklasser. Disse kommer i tillegg til de fleste kvalitetskravene fra de største bilprodusentene, f.eks. Ford, Mercedes og Volkswagen. Nye viskositetsklasser bidrar også sterkt til begrepsforvirringen.

Er man ikke sikker på hvilken motorolje som passer til bilen, er det alltid en god idé å følge bilprodusentens anbefalinger eller bruke vår LubAdvisor som er vår nett baserte produkt velger Total (lubricantadvisor.com)